Michael Wolf, eigenaar van Wolf Atelier, opent in oktober zijn tweede restaurant in Amsterdam: Prinz Wolf.
Prinz Wolf is vernoemd naar de locatie aan de Prinsengracht en de Oostenrijkse chef. Op de kaart staan verschillende vlees, vis en vegetarische tartaren waar Wolf om geroemd wordt. In het huidige restaurant van Michael Wolf, Wolf Atelier, staan de tartares al op de kaart, maar in Prinz Wolf krijgen ze de hoofdrol.
Pop-up
In maart serveerde Wolf in Vyne wine- bar een week lang verschillende soorten steak tartaar, dit bleek een daverend succes. De nieuwe horecazaak opent in oktober op locatie van Vyne. Naast de tartaren-variaties komen oesters, barbites, cocktails, champagne en mooie wijnen op de kaart. "Prinz Wolf is een stuk toegankelijker, je kan er ook terecht voor een borrel en een hapje", vertelt Wolf enthousiast aan Entree.
Liefhebber van tartaar
"In Lissabon kwam ik bij toeval bij een klein restaurantje dat geheel gewijd is aan diverse tartaar-bereidingen. Als echte liefhebber wist ik gelijk dat ik dit ook in Amsterdam wilde introduceren", verklaarde Michael Wolf eerder.
Draaibrug
Wolf atelier bevindt zich op een monumentale draaibrug naast Amsterdam Centraal Station. Michael Wolf werkte eerder bij Sergio Herman’s Oud Sluis (***) , Vila Joya (**) en restaurant envy.
IQ Creative
Wolf is samen met Bert van der Leden, oprichter van IQ Creative, verantwoordelijk voor de nieuwe horecazaak. Van der Leden heeft naast Wolf Prinz, ook Happyhappyjoyjoy, de Supperclub, Envy, julius bar & grill, Hoppa!, Heineken hoek, Apt. en Wolf Atelier. Eerder schreef Entree een portret over Bert van der Leden.

