De 31-jarige chef-kok Michael Wolf die eerder bij Oud Sluis**, Vila Joya** en Envy werkte, opent op 21 juni zijn eerste eigen restaurant: Wolf Atelier.
Hij doet dit een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct naast het centraal station van Amsterdam. Het restaurant heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. De open keuken en chefs table zorgen er naar eigen zeggen voor dat Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Galerij en Atelier
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde Galerij staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signatuurgerechten en in de sectie Atelier experimenteert, innoveert en probeert hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven alleen de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de Galerij.
Perfectie
“Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie,” aldus Wolf. “Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen.”

