Michelin-chef Han Ji van restaurant HanTing Cuisine opent begin december een nieuw restaurant in onze hoofdstad: UMAMI by Han Amsterdam. Het moderne Aziatische restaurant wordt de Nederlandse flagship van het vernieuwde concept UMAMI by Han.
De nieuwe Oriental kitchen & bar op de Overtoom is een all-day concept met verschillende menu’s. Voor de zakelijke markt wordt een 40 Minute Lunch geserveerd, maar ook een uitgebreider lunchmenu, afternoon tea en een uitgebreide borrelkaart. Net als in de andere restaurants van de Han Group, speelt gezondheid bij UMAMI by Han een belangrijke rol. Chef Han Ji: “Mensen zijn gelukkig steeds meer bezig met hun gezondheid en de invloed van eten en drinken hierop. De Aziatische keuken, zoals wij die serveren, sluit erg goed aan bij deze trend.”
Kwalitatief hoogstaand
“Mijn ambitie voor UMAMI by Han Amsterdam is om dit restaurant culinair gezien meer richting Michelin-niveau te tillen,” vertelt Ji. Het keukenteam van UMAMI by Han Amsterdam komt deels van HanTing Cuisine en is deels ingevlogen uit China, waar de chefs ervaring hebben opgedaan bij UMAMI by Han in Beijing. “Ik wil kwalitatief hoogstaand en gezond eten bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Het kwaliteitsniveau van HanTing Cuisine, maar dan net iets simpeler en toegankelijker, in een laagdrempelige omgeving, zoals dat past bij deze tijd. En zeer betaalbaar. Dit is ook een richting die ik op wil gaan met HanTing.”
Verbindt de Oosterse en Westerse cultuur
De shared-dining restaurants UMAMI by Han zijn een onderdeel van de Han Group van Han Ji, net als Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag en Red Chilli in Nieuwe Niedorp. De Han Group verbindt de Oosterse en Westerse cultuur en wil ervoor zorgen dat Europeanen bewuster bezig zijn met voeding en gezondheid, geïnspireerd door de 5000 jaar oude Chinese Voedingsleer. Behalve in Amsterdam is UMAMI by Han gevestigd in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Beijing.







