Het Haagse restaurant HanTing* heeft vanaf half juni een naar eigen zeggen innovatief theemenu. Bij elke gang wordt een andere thee geschonken die, in combinatie met het eten, een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Het theemenu werd dinsdag 10 mei gepresenteerd door restauranteigenaar en chef-kok Han Ji en theesommelier Kiona Malinka.
Het menu gaat volgens Ji een stap verder dan thee-foodpairing. Bij elke gang van het theemenu is een thee geselecteerd waaraan een mengsel van kruiden is toegevoegd, gebaseerd op kennis en ervaring van de traditionele Chinese geneeskunde. Ji: Thee wordt door de Chinese voedingsleer gezien als voedingsmiddel én als medicijn. Als een bepaalde thee bij een gerecht wordt gedronken, kunnen bovendien sommige nadelige effecten van een gerecht worden verminderd en positieve effecten worden versterkt.”
Positieve werking
De thee is volgens Ji dus niet alleen wat betreft smaak afgestemd op het eten, maar de kruiden in combinatie met het eten hebben bovendien een positieve werking op het menselijk lichaam. “De combinatie creëert harmonie in het lichaam.”




















