Het Aziatische concept Umami doet het goed. Terwijl in 2011 het eerste restaurant opende, gaat nu al een vijfde vestiging open.
Umami had al restaurants in Utrecht, Den Haag, Vlaardingen en Rotterdam. Nu komt er ook een horecazaak in Maastricht bij. In Japan staat umami voor de vijfde smaakbeleving, naast zuur, zout, zoet en bitter. Letterlijk betekent de naam ook heerlijk of vers.
Gerechten
Bij het restaurantconcept in Nederland wordt de Franse keuken gecombineerd met de Aziatische kookstijl. Gerechten die er op de kaart staan zijn onder andere: krokant gebakken panko-coquilles of een dungesneden zalm met Thaise pesto, citroengel en rode bietjes.
Maar ook meer traditioneel Aziatische gerechten als soto-soep, dim sum en pekingeend sieren de kaart. Het idee van Umami is ten slotte tevens dat gasten de gerechten met elkaar delen.
Maastricht
De Maastrichtse vestiging opent donderdag 29 november officieel. Om aan de hoge, gastronomische eisen van het Maastrichtse publiek tegemoet te komen, verfijnden eigenaren Han Ji en Leon Zheng het menu nog meer met Franse invloeden.
Dat er nog meer Umami-restaurants in andere Nederlandse steden openen, is zeker niet uitgesloten. Han Ji is ook eigenaar van het Haagse restaurant HanTing Cuisine, waar heilzame, Chinese kruiden op de kaart staan.

