Chef-kok Pascal Jalhay gaat stoppen bij het onlangs geopende restaurant Bougainville in hotel TwentySeven op de dam. Na een jaar samen gebouwd te hebben aan de opstart van het restaurant, draagt hij het stokje over aan executive chef Tim Golsteijn en wine-director Lendl Mijnhijmer.
Jalhay: ‘Nu is de tijd aangebroken om mijn externe adviesrol als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven te beëindigen en het stokje over te dragen aan executive chef Tim Golsteijn. Tim, Lendl en ik hebben aan de wieg gestaan van dit mooie project en ik heb er alle vertrouwen in dat zij mijn visie en gevoel voor gastronomie zullen voortzetten. Uiteraard kunnen zij altijd rekenen op mijn raad en advies”. Tim Golsteijn, vanaf het begin reeds executive chef, zal de scepter blijven zwaaien in de keuken van Bougainville en wordt daarbij ondersteund in het restaurant door wine-director en sommelier Lendl Mijnhijmer.
Klaar voor volgende stap
Golsteijn: “Ik vind het een grote eer om nu op eigen benen te mogen staan en de weg die we zijn ingeslagen te mogen voortzetten. Samen met de enthousiaste brigades staan wij klaar voor de volgende stap”.
Nieuwe kaart
Restaurant Bougainville dankt Pascal voor al zijn adviezen en inzet en daarmee de succesvolle opstart van Bougainville. Tim en Lendl zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zullen met dezelfde passie en bevlogenheid de gasten blijven verrassen door een unieke culinaire beleving neer te zetten. Binnenkort zal de nieuwe menukaart gepresenteerd worden.
Over Tim Golsteijn
Tim Golsteijn heeft bij verschillende internationaal bekende restaurants in Amsterdam gewerkt, zoals het Amstel Hotel en Parker’s Restaurant, waar hij een passie voor topgastronomie en patisserie ontwikkelde. Golsteijn legt veel nadruk op smaken en geuren, aangezien elke smaak en geur gekoppeld kan worden aan een bepaalde herinnering. Golsteijn is het ‘moderne gastronomisch geweten’ van Restaurant Bougainville.
Over Lendl Mijnhijmer
Lendl Mijnhijmer is wine director van Hotel TwentySeven en Restaurant Bougainville. Hij werkte bij Waterproef in Den Haag, totdat hij besloot om op internationaal niveau te gaan werken bij Restaurant Bougainville. Hij won in 2016 de McNie Tasting Trophy voor ’s werelds beste wijnproever, en werd door GaultMillau verkozen tot Talentvol Sommelier van het Jaar in 2017. Mijnhijmer inspireert zijn team van jonge sommeliers, om het hoogste wijnservice niveau in het restaurant én in Hotel TwentySeven te verwezenlijken.

