Pascal Jalhay terug in de gastronomie
Branchenieuws

Pascal Jalhay terug in de gastronomie

Pascal Jalhay wordt het 'gastronomische geweten' van een nieuw restaurant op de Dam in Amsterdam. Hiermee keert de voormalige sterrenchef van Vermeer en La Rive, na 12 jaar weer terug in de gastronomie.

Het betreffende restaurant komt in een nog te openen boetiekhotel onder leiding van Eric Toren. Samen met Robert Braam, de rechterhand van de hoteldirecteur, besprak Jalhay de afgelopen weken de laatste details. Ze willen er een gastronomische hotspot van maken voor zowel gasten van het hotel als buitenaf. Onderdeel ervan is de Chef's Room: een uniek dining-concept voor maximaal 14 gasten.

Jalhay gaat er een jong keukenteam inspireren, opleiden en trainen voor zowel lunch als diner. Daarnaast zal hij de menukaarten voor het restaurant, suitediner, ontbijt en de private dining samenstellen.

Vacatures
Jalhay, inmiddels 47 jaar, zegt te staan popelen om al zijn ervaringen te gaan delen met de jonge koks. Zijn doel is om hen te sturen, inspireren, motiveren en begeleiden naar een grote culinaire hoogte. Voor zowel de keuken- als bedieningsbrigades staan overigens nog enkele vacatures open. Meer informatie: Inge van der Spek (The Lardon Company), via 06 - 20 27 96 90 of Inge.vanderSpek@LardonCompany.nl.

Marfo
Jalhay blijft overigens aan als culinair directeur bij Marfo, waar hij al langer werkte en zich vanaf maart 2017 specifiek toelegde op foodservice. Hierdoor had hij geen adviesfunctie meer voor de vliegtuigmaatschappijen.