Marcel van der Kleijn van Restaurant Oogst in Den Haag heeft de Gouden Pollepel gewonnen. Ook BIT Grill & Café en Burrata & Ruisenor vielen in de prijzen.
De Gouden Pollepel is een jaarlijkse restauranttest van het Algemeen Dagblad en de Haagsche Courant. Marcel van der Kleijn, tevens eigenaar van Restaurant Calla’s * en BIT Grill & Café, lanceerde onlangs zijn nieuwste concept Restaurant Oogst.
Score
Restaurant Oogst scoorde een 8,4 in de test, gevolgd door BIT Grill & Café (8,2) en Burrata & Ruisenor (8,1).
Kruiden en bloemen
Bij Restaurant Oogst betalen gasten 19 euro voor 3 gangen, en elke gang erna kost 9 euro. De gerechten zijn afgestemd op hetgeen dat er te verkrijgen is op de markt (vandaar de naam Oogst). Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de regio en de groenten, kruiden en eetbare bloemen uit de moestuin.

