Karel V in Utrecht is de winnaar van de AD De Gouden Pollepel regio Utrecht/Amersfoort. De 2e plaats ging naar De Saffraan in Amersfoort en restaurant ElVi veroverde de 3e plaats.
Karel V laat via Facebook weten zeer trots te zijn op chef Vito Reekers, sous-chef Jasper Gronert, maître-sommelier Johan Kragtwijk en de rest van het team. De nummer 2 van de Gouden Pollepel, De Saffraan, verloor dit jaar de Michelinster. “Dat is een klap, maar voor je gasten maakt het niet uit. Die komen voor onze kwaliteit en die is dus hoog, gezien onze 2e plaats”, aldus Saffraan-keukenmeester Kars van Wechem.
Beloning
Ook gastvrouw en sommelier van ElVi,Elvira Kemman, is trots op hun 3e plaats: “Het is goed om te zien dat de door ons ingeslagen weg om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken nu ook door de Gouden Pollepel-competitie wordt beloond." In 2014 kreef het restaurant een Bib Gourmand van restaurantgids Michelin voor hun prijs-kwaliteit en daarmee zijn ze op dit moment het enige restaurant in Utrecht met die onderscheiding.Brasserie 't Klooster in Wijk bij Duurstede eindigde op de 4e plek en Hermitage Restaurant & Café de Paris in Zeist op de 5e plek. De prijzen voor de AD De Gouden Pollepel werden uitgereikt door nieuwschef Ariën Prins van het AD Utrechts Nieuwsblad in Grand Hotel Karel V in Utrecht.

