Branchenieuws

Diego veilt duurste hamburger Serious Request

Chef Diego (Diego Buik) zet zich in voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar staat het Glazen Huis in Apeldoorn en zal hij in samenwerking met SausGuru nog een keer de duurste hamburger ter wereld live maken én veilen.

Daarnast veilt hij ook twee exemplaren van zijn nieuwe burgerboek, dat hij samen met HLO Creative Design Agency aan het ontwikkelen is. Hierin staan maarliefst 52 geheime, hamburgerrecepen.

2050 euro
Eerder brak Diego Buik, ter ere van International Hamburger Day, het record voor duurste hamburger ter wereld. Op het Hembrugterrein in Zaandam werd deze bijzondere hamburger, met een waarde van €2050,-, door Buik Diego gepresenteerd aan de pers.

De ingrediënten
De hamburger is gemaakt van Japans dry aged wagyu, Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruit tomaat en kaviaar. Bakker Edwin Klaasen van Desemenzo maakte het hamburgerbroodje van brioche met saffraan en bladgoud. De speciale hamburgersaus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain koffe en vierendertig jaar oude soja saus.

52 Holy Freakin' Moly Burgers
Het boek, 52 Holy Freakin' Moly Burgers’, is nog volop in ontwikkeling en is een samenwerking tussen topchef Diego Buik en HLO Creative Design Agency. Zij werken samen onder de naam 52BURGERS en brengen hiermee twee werelden samen: food & design. Het wordt een uniek kookboek met voor ieder wat wils: burgers voor de carnivoor, veganist, vegetariër én flexitariër. Bij het boek krijgt je als lezer ook het e-book, zodat je gemakkelijk aan de slag kunt met de recepten op je tablet of telefoon.

 

Gerelateerd nieuws