Branchenieuws

Diego Buik zet burger van 2050 euro op kaart

Ter ere van International Hamburger Day heeft Diego Buik, voormalig chef-kok bij Capriole Café in in Den Haag, zondag het record verbroken voor duurste hamburger ter wereld. Op het Hembrugterrein in Zaandam werd deze bijzondere hamburger, met een waarde van €2050,-, door Buik Diego gepresenteerd aan de pers.

De aanwezige pers kon proeven van mini varianten van deze limited edition burger. De hamburger is gemaakt van Japans dry aged wagyu, Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruit tomaat en kaviaar. Bakker Edwin Klaasen van Desemenzo maakte het hamburgerbroodje van brioche met saffraan en bladgoud. De speciale hamburgersaus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain koffe en vierendertig jaar oude soja saus.

Guinniss Book of Records
Chef Diego heeft met dit broodje het record in het Guinness Book of Records verbroken. Buik staat bekend als de ‘Hamburgerkoning’. Zijn liefde voor de hamburger ontstond in Londen waar hij twee jaar als souschef werkte bij Soho House. Toen Diego terug naar Nederland kwam is hij zich volledig gaan concerteren op burgers en het verbeteren van zijn recept. In 2015 werd zijn hamburger verkozen tot ‘Beste hamburger van Rotterdam. Begin april serveerde Diego limited edition burgers ter ere van de in totaal door hem 15.000 verkocht burgers.