Dierenwelzijnorganisatie Wakker Dier wil dat restaurants geen plofkip meer op de menukaart hebben.
Daarom startte de organisatie zondag 3 april een campagne waarin iedere restaurantbezoeker kan helpen om zijn eigen favoriete restaurants plofkipvrij te maken.
Diervriendelijkere kip
“Gasten verwachten kwaliteit als ze uit eten gaan, van het gerecht maar ook van de oorsprong van ingrediënten. Ze vertrouwen erop dat de restaurants zelf kiezen voor diervriendelijkere kip. Helaas is dit vaak niet het geval. Veel restaurants serveren gewoon plofkip”, aldus Wakker Dier.
Kritisch
De organisatie gaat de komende weken via radiospotjes en social media consumenten oproepen om kritisch te zijn op kip als ze uit eten gaan. “Het is verstandig om de menukaart goed te lezen en het restaurantpersoneel vragen te stellen. Als blijkt dat het restaurant plofkip verkoopt, helpen wij om de eigenaar op een vriendelijke manier aan te spreken”, aldus de organisatie. Dat kan via sociale media, of door een kaartje in het restaurant achter te laten.
Supermarkten
Eerder startte Wakker Dier een campagne tegen de plofkip in supermarkten. Inmiddels zijn steeds meer supermarkten bezig met omschakelen naar betere kip. Toch wordt in Nederland nog volop plofkip verkocht en daarom wil Wakker Dier zich inspannen om de trend naar betere kip door te zetten.

