Branchenieuws
Foto Flickr.com/Amy

NVWA onderzoekt producten met foute eieren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt in welke voedingsmiddelen eieren zijn gebruikt waar mogelijk het gif fipronil inzit.

Dat zegt een woordvoerder van NVWA woensdag 2 augustus, schrijft NU.nl. De inspectiedienst waarschuwde consumenten maandag om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten.

Mayonaise en brood
Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, kant-en-klaar maaltijden, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade.

Gevaar
Eén code had betrekking op eieren die een "acuut gevaar voor de volksgezondheid'' opleveren. "Bij die code gaan we na in welke voedingsmiddelen de eieren terecht zijn gekomen'', aldus de NVWA-zegsvrouw. Wanneer het onderzoek is afgerond kon zij niet zeggen.

Vernietigd
NVWA verwacht dit weekend te kunnen vertellen welke van de tweehonderd risicobedrijven daadwerkelijk eieren hebben die een iets te hoog fipronilgehalte hebben. De eieren worden op dit moment teruggehaald uit de schappen. Consumenten wordt geadviseerd de eieren weg te gooien.

Gerelateerd nieuws

NVWA zet intensief toezicht tabak voort
vrijdag 10 februari 2017
dinsdag 30 augustus 2016