Branchenieuws

Nieuw team voor Simple. in Utrecht

Nadat eerder het voormalige team van restaurant Simple. in Utrecht zijn intrede deed in Het Ketelhuis, is er sinds april 2017 een nieuw team samengesteld. De nieuwe chef-kok van Simple. is Rick Gresnigt. 

Onder leiding van maître Wieke Witvoet blijft de vertrouwde sfeer van Simple. behouden. Samen met eveneens nieuwe chef-kok Rick Gresnigt zit Wieke op één lijn. “We vinden het belangrijk om Utrechters een fijne ervaring te bieden. Dit doen we in een intieme en ontspannen omgeving met goed eten en lekkere wijnen,” aldus Witvoet. 

Uitgekiende smaken
Net als aan het Scandinavische interieur verandert er aan het beproefde concept niets, “Kom lekker zitten, laat ons weten hoeveel gangen de keuken mag bereiden en wat je wilt drinken, en geniet”, aldus Witvoet. “De gerechten kennen uitgekiende smaken en bijzondere producten. Door weinig bewerkingen worden daarmee verfijnde en gebalanceerde gerechten gepresenteerd”. De wijnkaart heeft zijn klassiekers, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe verrassende wijnen te proeven. 

Le Jardin en Het Ketelhuis
Onder leiding van Wieke zorgt de bediening voor een fijne restaurantervaring. Wieke hielp eerder bij de ontwikkeling van restaurant Le Jardin, waar ze assistent-maître was. Daarvoor was zij gedurende een jaar werkzaam bij Simple. Nadat eerder deze maand het voormalige team van Simple zijn intrede deed in Het Ketelhuis, greep Wieke deze kans met beide handen aan: “Het voelt goed om weer terug te zijn. 

Rick Gresnigt
Over haar ambities is Wieke duidelijk: “We bieden de gast een verfrissende en eigentijdse kijk op een avondje uit eten. Combineer dit met passie en toewijding en het maakt dat we met Simple een zaak neerzetten die in de top thuishoort.” 
Het keukenteam is eveneens nieuw. Rick Gresnigt twijfelde geen moment toen hij als chef-kok voor Simple. werd gevraagd. “Elke maand een nieuw menu waarin ik, aan de hand van de seizoenen, helemaal los mag gaan.” Rick werkte eerder als sous-chef en patissier bij de Hoefslag in Bosch en Duin. “In mijn gerechten probeer ik altijd dicht bij mijzelf te blijven en te serveren wat ik zelf ook zou willen eten als ik een avond uit ben”, zegt Gresnigt.

 

Gerelateerd nieuws