Half april openen er 2 horecazaken in de voormalige Pastoefabriek op Rotsoord in Utrecht: Het Ketelhuis en De Zagerij.
Het Ketelhuis is de nieuwe naam van restaurant Simple, dat voorheen gevestigd was op de Lange Nieuwstraat in Utrecht. Volgens de eigenaren was er onvoldoende ruimte om te groeien. Daarom zijn ze verhuisd naar de Pastoefabriek.
Het Ketelhuis
Bij Het Ketelhuis kunnen gasten 5 avonden in de week terecht voor een seizoensgebonden menu met bijpassende wijnen. Binnen is er straks plek voor 50 gasten en er komt een terras aan het water van de Vaarsche Rijn. De leidingen, takels en de stoomketel blijven zichbaar in de horecazaak.
De Zagerij
De Zagerij is straks 6 dagen open voor lunch, diner en borrel. De menukaart wordt klein en wisselt snel. Vroeger werden er in het pand designmeubelen gemaakt door Pastoe. Invloeden van de voormalige meubelzagerij zullen bij De Zagerij terug te vinden zijn, schrijft DUIC. In bijvoorbeeld het industriële uiterlijk en de authentieke ramen en hoge plafonds van de fabriek. Ook zal er bij de inrichting gebruik worden gemaakt van oud meubilair van Pastoe.
Creatieve sector
Naast het restaurant, vestigen zich straks in de Pastoefabriek ook bedrijven uit de creatieve sector, de HKU en een café-restaurant in de oude Zagerij.
Het Ketelhuis opent op 11 april en De Zagerij opent op 18 april.


