Bedrijven

Nieuwe sommelier/ manager Parkheuvel**

Jean Luc Etienne is vanaf heden de nieuwe restaurantmanager en sommelier bij Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar bij FG Restaurant in Rotterdam te hebben gewerkt, heeft hij onlangs de overstap gemaakt. "Ik heb het gevoel dat ik met Erik een beter team kan vormen. Ik zit hier helemaal op m’n plek."

Hagenaar Jean Luc Etienne(44) werkt al 25 jaar in de horeca. "Ik ga niets aan het restaurant veranderen. Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen", aldus Etienne. Jaren geleden heeft hij zijn hart verkocht aan de horeca. Het verwennen van gasten, de vrolijke sfeer en nooit een dag hetzelfde. Dat maakt de functie van restaurantmanager voor Etienne zo mooi. "Bij Parkheuvel** mag ik met prachtige producten werken. Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om de gasten gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten."

Sommelier
Naast restaurantmanager is Etienne ook sommelier. "Elke maandag sta ik wijn te proeven. En als ik op vakantie ben, ben ik meer onder de grond in wijnkelders, dan op het strand." Zijn voorkeur gaat uit naar droge wijnen. Zijn allereerste zelfgekozen drank op de nieuwe menukaart van Parkheuvel** is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waar geen suikers aan zijn toegevoegd waardoor deze droger is dan normaal. "Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters." De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. "Dat past goed bij de kookstijl van Erik", aldus Etienne.

Euromast
Chef-kok Erik van Loo is eigenaar van Restaurant Parkheuvel**. Het restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een uitzicht over zowel een mooi park in de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Gerelateerd nieuws