De 31-jarige chef-kok stopt eind december bij het driesterrenrestaurant. Onder eindverantwoordelijke Jonnie Boer zal de dagelijkse leiding van de keuken in 2018 worden overgenomen door Jeroen Achtien en Nelson Tanate. Die beiden reeds zeven jaar voor De Librije*** werken als sous-chef.
Dat schrijft Chefsfriends. Kuijpers heeft, ondanks de keuze om te stoppen, nog geen concrete plannen voor zijn volgende stap. “Ik voel dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging, maar voordat ik aan iets nieuws begin wil ik eerst mijn tijd bij De Librije*** goed afronden. Ik heb altijd met veel plezier voor Jonnie en Thérèse gewerkt en dat gevoel moet ook uitstralen op mijn vertrek”, aldus Kuijpers.
Trots & dankbaar
Jonnie en Thérèse Boer hebben mooie jaren met Kuijpers gehad. “Wij zijn super trots op Maik, en we zijn hem heel dankbaar. In de dertien jaar dat hij voor ons werkte, is hij enorm gegroeid. Dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat, staat vast. We zullen in de toekomst zeker nog met elkaar samenwerken.”
Hoogtepunten
Maik heeft vele mooie hoogtepunten mogen beleven bij De Librije***, zoals de bekroning met drie Michelinsterren, al jaren een vermelding in de top van het magazine Lekker waarvan meerdere keren op de eerste plek, de 19,5 punt van Gault&Millau, zes jaar in de World’s 50 Best Restaurants, the-Best-of-the-Best award en topnotities in La Liste en Opiniated About Dining.
Toekomstplannen
De laatste jaren is het takenpakket van Kuijpers steeds breder geworden. Zo ondersteunde hij onder meer bij de ontwikkeling van producten uit naam van De Librije*** waaronder PUURST, Librije’s Private Label Gin&Jonnie en De Librije-gerechten in The World Business Class van KLM. Maar ook is hij zeer nauw betrokken bij het opzetten van projecten zoals Chefs (R)Evolution en Librije’s Delfins Beach Resort op Bonaire. “Dat is een aspect van mijn werk waar ik veel energie uit haal. Zelf ondernemen is dan ook zeker één van de opties voor de toekomst”, vertelt Kuijpers.

