De met drie Michelinsterren bekroonde chef-kok Jacob Jan Boerma is vanaf deze maand verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen en bijbehorend restaurant Voltaire in Leersum. De komst van Boerma betekent een nieuw tijdperk voor het historisch landgoed.
Boerma blijft dichtbij zichzelf met het menu van restaurant Voltaire. Seizoensproducten spelen een hoofdrol en frisse tonen, zuren en specerijen zijn bekende signaturen van de topkok. Karakter van het menu is veel groenten, schaal- en schelpdieren met Aziatische invloeden. “Parc Broekhuizen is voor mij al jaren een droomlocatie”, vertelt Boerma. “Het landgoed is een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen. Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben.”
Culinair droomteam
In Leersum zal Boerma primair verantwoordelijk worden voor restaurant Voltaire. Daarnaast zal hij een adviserende rol vervullen als het gaat om de totaal beleving en de gastronomische invulling van evenementen. Boerma geeft leiding aan een team van jonge talenten: Voltaire’s chef Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot. Justin Ultee, General Manager van Parc Broekhuizen is trots om samen te werken met de driesterren topchef. "Jacob Jan en ik hebben in de afgelopen 10 jaar meerdere malen succesvol met elkaar samengewerkt. Omdat bij Parc Broekhuizen alles om smaak en de totale beleving draait, zien we in hem de perfecte aanvulling die we onze gasten bieden. Naast een droomlocatie hebben we nu ook ons culinaire droomteam verwezenlijkt. Waarmee we Parc Broekhuizen wereldwijd op de kaart zetten als het gaat om culinaire beleving en persoonlijke service op het hoogste niveau", aldus Ultee.
Prachtige landgoed
Verscholen in het nationale park Utrechtse Heuvelrug ligt landgoed Parc Broekhuizen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie. Landgoed Broekhuizen in Leersum bestaat naast het hoofdgebouw (met restaurant Voltaire, vergaderruimtes, trouwzalen en 14 hotel-suites) uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) met acht hotelkamers en een orangerie.
Driesterrenchef
Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in Nederland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Na 6 maanden kreeg hij zijn eerste Michelinster. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau hem tot ‘Chef van het Jaar’.

