Branchenieuws

Jacob Jan Boerma kookt in Oostenrijk

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest*** in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal.

Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterrenchefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren. Dit jaar zijn naast Jacob Jan ook de Michelinsterrenkoks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs blijven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Indrukwekkende line up
Door dit unieke culinaire concept genieten gasten heel de zomer in verschillende berghutten van het Paznauntal van gerechten gecreëerd door internationale sterrenkoks. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Openingsweekend
Boerma zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl.  In de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Oostenrijkse sterrenkok Konstantin Filippou(restaurant Konstantin Filippou, Wenen Oostenrijk). In de Ascherhütte in See presenteert de in Portugal werkende Oostenrijker Dieter Koschina (Vila Joya, Albufeira Portugal) zijn creatie. Wie de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Engelse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Simon Hulstone (The Elephant, Torquay Engeland) is hier de gastchef.

Ischgl culinair mekka in de Alpen
Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.