Bedrijven

Foodora komt met platform voor horeca

Foodora trapte op maandag 15 augustus het inspiratieplatform foodfora af. De bezorgservice richt zich hiermee, naast het bezorgen van maaltijden, op de horecaondernemers.

Foodfora is een platform waar horecaondernemers samenkomen om zich te laten inspireren en informeren over huidige ontwikkelingen en trends binnen de horeca. Het is de bedoeling dat ondernemers meerdere keren per jaar worden uitgenodigd voor verschillende activiteiten.

Gezonde maaltijd
Foodora merkt dat steeds meer mensen kiezen voor het thuis laten bezorgen van maaltijden. “Mensen met een drukke baan hebben geen tijd om uitgebreid te koken  of om buiten de deur te dineren. Wél hebben ze behoefte aan een gezonde maaltijd in plaats van een snelle hap”, vertelt Vincent Hosman, countrymanager van Foodora Nederland.

Sparringpartner
Foodora wil meer bieden dan alleen het bezorgen van maaltijden en juist daarom introduceren zij het platform foodfora in samenwerking met PR & Marketingbureau MissPublicity. “Steeds meer bedrijven richten zich op het bezorgen van maaltijden en wij willen graag meer bieden dan alleen dat. Wij zijn er voor consumenten, maar ook voor horecaondernemers.  Wij willen graag als sparringpartner fungeren en bieden een horecaplatform waarin we de ondernemers bij elkaar brengen,”, vervolgt hij.

Horecaondernemers
Zo waren op maandag 15 augustus verschillende ondernemers aanwezig tijdens de lancering van foodfora: Lodewijk Keulen (Bar Spek, Forno, Moustache, Tijn Akersloot), Marco van Velthooven (SNCKBR, verschillende horeca in Hilversum), Pijke ter Burg (Castell), Reinout Ezinga (Bar Baarsch, Cafe Vrijdag, Weesper, Visbar Beet), Riad Farhat (onder andere Waterkant, Louie, Louie, Bar Botanique, Bar Basquiat) en Tsibo Lin (De Hallen, Halte 13).

BAUT&Dreesmann
Tijdens een boottocht over de Amsterdamse grachten werden er 3 horecaconcepten bezocht die uitgebreid door de betrokken ondernemers werden toegelicht; Brouwerij Troost op het Westergasterrein, BAUT&Dreesmann en de A’DAM Toren. Riad Farhat: “Het is mooi om op deze manier met een gedeelte van de Amsterdamse horeca bij elkaar te komen en om op die manier te sparren over mogelijke ideeën. Ik ben er de volgende keer zeker weer bij.” Het is de bedoeling dat het initiatief foodfora wordt uitgerold naar andere steden.  

Gerelateerd nieuws