Branchenieuws
Foto Flickr.com/Tim

Horeca doet steeds vaker aan bezorgen

De horeca heeft het afgelopen jaar veel maaltijden bezorgd. Daarbij lieten alle segmenten herstel zien en met name koffiecafés, lunchrooms, ijssalons en strandpaviljoens nemen flink toe.

Dat blijkt uit onderzoek van het Rotterdamse data-analysebureau Datlinq. Naast de strandpaviljoens, lunchrooms, restaurants en koffiecafés, groeide de bezorgsector het sterkst. Zowel restaurants, als lunchrooms, cafetaria’s en broodjeszaken zijn bezorgservice gaan aanbieden. Volgens het bureau wordt er in 2016 nog meer bezorgd door horeca dan in 2015.

Groei
In 2015 openden 37 nieuwe koffiecafés de deuren; een groei van bijna 7%. Nederland telde 6 jaar geleden 675 ijssalons en nu zijn dat er al 874. Vooral in grote steden is er sprake van een forse groei. Het aantal strandpaviljoens is sinds 2010 met 15% gegroeid naar 500 zaken.