gerecht vinnies
Branchenieuws

Restaurant Vinnies in Amsterdam: nu ook diner

Restaurant VINNIES in Amsterdam heeft twee locaties (Scheldestraat en Haarlemmerstraat) die zich focussen op ontbijt en lunch. Eigenaren Vincent de Cloet en Jules Ex besloten na de recente heropening van de horeca, op 1 juni, twee keer per week ook een diner te introduceren bij de locatie aan de Scheldestraat: Dinner at VINNIES. Een succesvolle stap om extra gasten te trekken in deze coronatijd: "Het gaat echt hartstikke goed!" Bekijk foto's van de gerechten onder dit bericht.

Over restaurant VINNIES Scheldestraat

In 2012 openden de ondernemers Vincent de Cloet en Jules Ex het toegankelijke restaurant (of: breakfast-restaurant / lunchroom) VINNIES aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Gasten kunnen er nog altijd terecht voor ontbijt en lunch. Later kwam daar de locatie aan de Scheldestraat bij, nabij de RAI, die ook bekendstaat als ontbijt- en lunchplek. Volgens beide ondernemers was er namelijk veel behoefte aan een goede ontbijt- en lunchplek in de hoofdstad. Daarnaast bieden ze ook catering aan vanaf beide locaties.

Diner bij restaurant VINNIES Scheldestraat

Inmiddels hebben ze hun concept aan de Scheldestraat uitgebreid. Sinds eind juni kunnen gasten er op donderdag- en vrijdagavond ook dineren. "Dinner at VINNIES noemen we het", vertelt Ex. Een schot in de roos en dat is zeker fijn in deze tijd met de maatregelen die gelden in de horeca. Ex en De Cloet staan zelf in de open keuken. Niet zo gek, want de twee hebben een culinaire achtergrond. Zo werkte De Cloet eerder bij The French Café, Azur Bleu en George WPA en Ex bij RainaRai, Harte, George WPA en The French Café.

Menu

Gasten kunnen op deze twee dagen kiezen tussen een menu van twee tot en met vijf gangen dat iedere week wisselt en bestaat uit onder andere een voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. De Cloet en Ex werken samen met vooral lokale leveranciers zoals Wim Bijma (seizoensgroente uit de tuin en kas), Lindenhoff (wild, gevogelte en rauwmelkse kazen), Jan van As (vis), MOMA (zuivel) en Pieksman (biologische/biodynamische wijnen). Leuk: het brood komt van bakkerij Ex uit Amsterdam-Noord, opgericht door de zus van eigenaar Jules Ex. Tot slot zegt Ex: "We willen eerlijke en smaakvolle gerechten aanbieden met seizoensgebonden producten uit de buurt."