Willem-Jan Klomp, maître-sommelier bij restaurant Noble*, is geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer.
Onder grote belangstelling is gisteren de officiële uitslag van de Meesterproef van maître-sommelier Willem-Jan Klomp vastgesteld en kreeg hij het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.
Feestelijk inauguratie
De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Collega’s SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar) blikte terug op de Meesterproef die Willem-Jan heeft afgelegd op 4 oktober 2018. De proef, die Maher samen met SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V) en Hanneke Westland afnam, was een proef "die de veelzijdigheid van Willem-Jan toonde. In elk onderdeel van de dag kwam het vakmanschap en de professionaliteit op het gebied van gastheerschap, maar zeker ook op het gebied van wijn, naar voren. Willem-Jan is een boegbeeld waar we als SVH Meesters enorm trots op zijn!" Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg (Restaurant De Zwaan*). Klomp had hem gevraagd voor de inauguratie omdat, in de jaren dat zij samenwerkten in De Zwaan, Peijnenburg hem veel geleerd heeft over gastvrijheid en hem mede geïnspireerd heeft voor het behalen van deze Meestertitel. "Willem-Jan is de persoon die je je voorstelt als je aan een maître denkt. Het mogen omhangen van het SVH Meesterlint is dan ook een enorme eer," aldus Peijnenburg.
Meesterlijk sommeliersmes
Tot slot ondertekende Willem-Jan zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het officiële SVH Meestersommeliersmes. Hiermee zet SVH een traditie voort; elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker krijgt bij zijn inauguratie een bijzonder en gepersonaliseerd sommeliersmes dat hem elke dag dat hij zijn vak uitoefent, herinnert aan de opdracht die je als SVH Meester mee krijgt: het inspireren van de nieuwe generatie en het doorgeven van dit mooie vak.
