Personeel

Emiel Kwekkeboom wint Le Taittinger Benelux

Emiel Kwekkeboom is de winnaar van de 47ste editie van de Prix Culinaire Le Taittinger Benelux. Dit houdt in dat hij Nederland zal vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in Parijs, op dinsdag 26 november.  

De finale was maandag 23 september op het ss Rotterdam. Kwekkeboom werkt bij restaurant La Rive* in Amsterdam. De eerste prijs betrof een beker, diploma, geldbedrag van 2.400 euro en fles Champagne Brut Réserve van Taittinger Methusalem.

De wedstrijd
De jaarlijkse, internationale wedstrijd is bedoeld voor koks tussen de 24 en 39 jaar. Dit jaar moesten de deelnemers voor een gezelschap van 8 personen zalm bereiden, in bladerdeegkorst zonder kop en met vrij te kiezen vulling. Daarnaast moesten ze 2 vrij te kiezen garnituren bereiden, vergezeld van choronsaus en opgemaakt op een rechthoekig blad.

De jury
De jury bestond uit 12 koks uit Nederland en België. De voorzitter van de Nederlandse juryleden was Jean Jacques Menanteau; de voorzitter van de Belgische Pierre Fonteyne. Tijdens de wedstrijd werd voor het eerst een nieuwe jaargang van de cuvée Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs uit 2005 geschonken.
 
Prix Culinaire
De wedstrijd Prix Culinaire werd voor het eerst in 1967 gehouden door Pierre Taittinger, grondlegger van het champagnehuis Taittinger. In november 2011 won de Nederlandse Lars van Galen de internationale beker. In 2012 behaalde Jonathan Zandbergen namens Nederland een derde plek.

Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Vitalie Taittinger (Champagne Taittinger), Emiel Kwekkeboom en Christiaan Hintzen (Oud Reuchlin & Boelen).