Lars Drost en Mike Klaassen van Ciel Bleu** in Amsterdam zijn zich volop aan het voorbereiden voor de Europese finale van Bocuse d’Or in Turijn op 11 en 12 juni. Dat bleek gisteren tijdens de officiële pers- en partnerpresentatie die het Nederlandse bestuur van Bocuse d’Or had georganiseerd in het ROC van Amsterdam.
Het lokaal waar de presentatie werd gegeven, is de plek waar Drost en Klaassen vanaf nu iedere woensdag en zondag zullen gaan oefenen. Samen met Ricardo Eshuis, directeur van SVH en bestuurslid van Bocuse d’Or Nederland, openden zij deze wedstrijdkeuken gisteren officieel. Dit gebeurde ook onder het toeziend oog van het bestuur van Bocuse d’Or Nederland en zo’n vijftig genodigden. Natuurlijk zijn de twee al heel lang bezig met voorbereiden, maar in deze keuken kunnen ze echt gericht oefenen, omdat de producten waarmee ze in Turijn moeten gaan werken nu bekend zijn.
Opdracht bekend
Het gaat onder andere om kalfszwezerik en lokale producten uit Piëmont. Wanneer de twee koks op 11 en 12 juni in de top 10 eindigen, mogen zij deelnemen aan de wereldfinale in Lyon. Deze vindt plaats in januari 2019. Afgelopen september won het duo de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam.
Doorzetttingsvermogen
Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen.
Paul Bocuse
Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten.
Avontuur
Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.
Entree Magazine is mediapartner van Bocuse d'Or Nederland
Bestuur Bocuse d’Or Nederland
Jonnie Boer
Anita Buiteman
André van Doorn
Ricardo Eshuis
Leendert Klaassens
Marcel de Leeuw
Marco Poldervaart
Joris Prinssen
Jan Smink

