Innovatie

Villa Massa: Blaauw beste buitenlandse chef

Het Italiaanse Villa Massa (van limoncello) heeft sterrenchef Ron Blaauw verkozen tot beste buitenlandse chef.

De zogeheten Premio Villa Massa Award wordt jaarlijks uitgereikt aan Italiaanse chef-koks en een internationale chef-kok, die door een vakkundige jury internationaal wordt erkend vanwege zijn gastronomische kwaliteiten.

Elk jaar staat een ander land in de schijnwerpers, dit jaar is dat dus Nederland. Villa Massa kijkt daarbij vooral naar chefs die delen waar het bedrijf zelf voor staat: een hechte band met natuur- en streekproducten.

Verschillende culturen
Blaauw is niet alleen gekozen vanwege zijn gastronomische talent, maar ook omdat zijn keuken enkel met pure, natuurlijke en eerlijke producten werkt en gerechten uit verschillende culturen samenbrengt.

Verder onderscheidt Blaauw zich volgens Villa Massa door kennis over zijn eigen land, waarbij hij inspirerend en innoverend te werk gaat maar de daarbij behorende tradities wel in acht neemt.

Naar Italië
Blaauw reist begin december naar Italië af om de prijs in ontvangst te nemen. Dit doet hij het gezelschap van internationale pers en afgevaardigden van de hospitality-industrie, op het jaarlijkse Giornate Gastronomiche Sorrentine.

Overigens ontving Roberto Payer van Hilton Amsterdam ook (al) een onderscheiding. Dit voor zijn diverse initiatieven als promotor van cultuur.

Bij Ron Blaauw

Eerder al dineerden afgevaardigden van Villa Massa en BN'ers bij Ron Blaauw om zijn nominatie te vieren. Hiervoor bereidde de chef een diner met limoncello van Villa Massa. Bekijk hier een video van de avond.