SVH-platform Passie voor Horeca vernieuwd
Innovatie

SVH-platform Passie voor Horeca vernieuwd

(Beginnend) medewerkers of ondernemers in de horeca kunnen gebruikmaken van het vernieuwde platform Passie voor Horeca van SVH. Hier zijn gratis e-learnings te vinden over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om skills en basisvaardigheden te testen. Wie de toets haalt, ontvangt direct het gratis Passie voor Horeca certificaat. De volgende stap in een horecacarrière kan zelf bepaald worden door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Als horecaondernemer moet u tegenwoordig keihard aan de bak om de brigade bezet te krijgen. Er is binnen de horecabranche veel behoefte aan vakbekwaam personeel. Juist daarom is het binden en vasthouden van personeel in deze tijd erg belangrijk. Als u ervoor zorgt dat nieuwe terraslopers getraind worden, voorkomt u heel veel ergernissen. Zowel de gast als medewerker heeft hier baat bij. Die gast is sowieso wel getraind: een soepele pols om het glas te heffen, een zonnebril en een pinpas. Maar die medewerker? Heeft hij productkennis en beheerst hij de serveertechnieken?

Meerwaarde voor werkgevers én werknemers
Passie voor Horeca helpt zowel horecawerkgevers als –werknemers bij het vergroten van de vakbekwaamheid. Het platform biedt e-learnings op het gebied van dranken (bier, koffie, wijn), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. De e-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden.

Inwerkprogramma's
Maar bovenal kan de opgedane kennis direct op de werkvloer worden toegepast. Het is het doel om het platform een onderdeel te laten worden van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers door hen de gratis certificaten te laten halen. Zo weet u als ondernemer of leidinggevende dat de basis is gelegd. Wilt u uw personeel juist verder laten scholen? Bekijk dan de mogelijkheden tot het volgen van een verdiepende opleiding of cursus.

Binden
"Opleiden en trainen is de beste manier om nieuwe en zittende medewerkers beter te laten functioneren én om te binden aan de zaak. Durf te investeren in je mensen: het is het duurste kapitaal dat je hebt: zij maken de omzet voor het bedrijf en bepalen de gastervaring. Met het nieuwe Passie voor Horeca is de eerste stap gratis, voor iedereen. Dus geld is nu echt geen argument meer om niet nu een begin te maken met het beter inwerken van nieuwe medewerkers en zittende medewerkers aan te sporen door te groeien. Maak van werken in de horeca weer een carrière", aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Meer info
Klik voor meer informatie hier en hier voor een filmpje.