Shanghai Bistro in Amsterdam geopend
Innovatie

Shanghai Bistro in Amsterdam geopend

Vorige week openden de deuren van Shanghai Bistro aan de Amsterdamse Van Woustraat. Initiatiefnemers van de zaak zijn Tim van Hattem, samen met zijn vrouw eigenaar van diverse foodbars, en Francis Tavarez, die uit de stal komt van Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord'eau**​. Een impressie van de gerechten en het interieur staat onder dit bericht.

“De Chinese keuken is, met al haar verschillende stromingen en smaken, een onuitputtelijke bron van inspiratie”, zo stellen Van Hattem en Tavarez. De twee laten weten dat ze een funky twist geven aan de Aziatische gerechten. Op de kaart staan o.a. 'crazy good spicy black bean mussels', 'hot & sour soup', 'steamed bun with crispy pork belly & hoisin sauce' en 'homemade dumplings Xiao Long Bao-style'.

​Interieur
Over het interieur: de industriële look is aangevuld met Chinese clichés zoals Kung Fu Panda, bonte posters en streetart. Van Hattem en Tavarez: "Het gevoel dat je daadwerkelijk in een kleine, urban bistro middenin het centrum van Shanghai zit, komt hier helemaal naar voren. Iets wat tot nu toe onbekend was in Amsterdam."

Aziatische invloed
​Eerder stond er in Entree Magazine een artikel over de invloed van de Aziatische keuken in de Nederlandse horeca. Dat kunt u hier teruglezen.