Samenwerking Bistrobar Berlin en Ron Blaauw
Innovatie

Samenwerking Bistrobar Berlin en Ron Blaauw

Onder het toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw opende zaterdag 16 januari Bistrobar Berlin in Nijmegen. Hij heeft eigenaren Thijs van Gastel en Frank Goossens bijgestaan bij het ontwikkelen van het concept en de kaart van de nieuwe bistrobar.

Bistrobar Berlin vond het concept van Ron Gastrobar een mooi uitgangspunt. De sterrenchef leverde in 2012 zijn Michelinsterren in en ging verder met een simpeler en betaalbaarder concept. Hij wilde daarmee terug naar de basis van het koken. Ondernemers Thijs van Gasten en Frank Goossens gaan het op dezelfde manier doen. Ze vroegen Blaauw of hij een rol wilde spelen in de nieuwe zaak en dat resulteerde in een samenwerking waarbij Blaauw meedenkt over de kaart, het koken en de bediening.

Meelopen
Voormalig restaurant Bruut is 2 weken gesloten geweest voor de realisatie van de nieuwe bistrobar. De chef-kok draaide 6 dagen mee in de keuken en de bediening liep 2 dagen mee bij de Gastrobar in Amsterdam.

10 euro per gerecht
De menukaart van Bistrobar Berlin bestaat uit een twintigtal internationaal georienteerde gerechten die 10 euro per gerecht kosten.