Mooi nieuws voor Ruth Engels-Siegers van INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel: zij is F&B Professional of the Year 2018. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse gala van netwerkorganisatie AF&BM op het ss Rotterdam. We vroegen haar om een reactie. Kijk onder dit bericht voor meer foto's van het gala.
Fotografie: Cynthia van Dijke
Dat het niveau van Nederlandse f&b-professionals hoog is, bewijst de verkiezing F&B Professional of the Year. Zo ook dit jaar, zegt René Giel. Hij is voorzitter van netwerkplatform AF&BM, dat de wedstrijd organiseert, en directeur van Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. “De succesvolste f&b-professionals spelen in op de ontwikkelingen in de markt. Hierbij gaat het niet alleen om de continue veranderende wensen en behoeften van gasten, maar ook om ontwikkelingen op personeelsgebied. De uitdaging is om iedere dag weer passie en aanstekelijk enthousiasme over te brengen op gasten en medewerkers. Met deze verkiezing belonen we dat.”
Tussen de mensen
De grote winnaar daarvan werd dit jaar Ruth Engels-Siegers, f&b manager bij INK Hotel Amsterdam. De jury was zeer te spreken over haar manier van werken: tussen de mensen en op de werkvloer. Hierover zegt zij zelf: “Ik wil laten zien dat leidinggeven ook anders kan dan op de klassieke, hiërarchische manier. Bijvoorbeeld door niet op kantoor te werken, maar tussen alle collega’s en gasten aan de bar of in het restaurant. Zo kan ik bovendien makkelijk bijspringen tijdens het ontbijt of diner.”
Betrokken collega
Daarmee is Engels-Siegers een betrokken collega, iets wat uit meer dingen blijkt. “Ik neem collega’s graag mee naar lokale koffiebranders, waar wij dan samen onze eigen blend samenstellen. Daarnaast bezoeken we regelmatig wijnproeverijen van leveranciers om zo zelf de perfecte wijn- en spijscombinatie samen te stellen.”
Sommelier en barista
Dat Engels-Siegers zich zo bezighoudt met koffie en wijn, is niet zo gek: ze is maître-sommelier geweest bij restaurant De Vrienden van Jacob* in Santpoort-Noord en barista bij koffie- en wijnbar Screaming Beans in Amsterdam (inmiddels gesloten). De kennis die ze daar opdeed en nu opdoet deelt ze bovendien met AccorHotels, het moederbedrijf van INK Hotel Amsterdam, op internationaal niveau.
Commissie
“Ik zit in een commissie met internationale collega’s waar we ervaringen uitwisselen en praten over de koers die we willen gaan varen op het gebied van f&b.” Met creatieve events waar zij verantwoordelijk is voor het f&b-gedeelte, zoals tijdens PINK Hotel tijdens de Gay Pride, maakt zij het hotel ten slotte aantrekkelijk voor hotelgasten en locals. Spannend wordt de komende periode voor Engels-Siegers: "Samen met een nieuwe chef lanceren we in april een nieuw f&b-concept."
Finalisten en jury
De andere twee finalisten van F&B Professional of the Year 2018 waren Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindhoven City Centre. In de jury zaten Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Soenil Bahadoer (eigenaar /chef De Lindehof** in Nuenen) en afgevaardigden van Hospitality Management, Misset Horeca en Entree Magazine.
Meer informatie over de AF&BM? Klik dan hier.
