Innovatie
Foto Pollevie Bar & Kitchen (foto: Van Belkom Producties)

Pollevie in Den Bosch Beste Groenterestaurant

Pollevie Bar & Kitchen uit Den Bosch is gisteren uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. De wedstrijd, onderdeel van de We're Smart World Awards, wordt georganiseerd door het platform We’re Smart World en de winnaars werden gisteren bekendegemaakt bij tuinbouwbedrijf Koppert Cress in Monster.  

​De genomineerden voor Beste Groenterestaurant in Nederland waren:

Restaurant De Dyck - Woubrugge
Restaurant De Havixhorst - De Schiphorst
Restaurant Pollevie - Den Bosch
Restaurant Elea - Rijswijk

Smaak en originaliteit
Een professionele jury, hotel- en restaurantgids Gault&Millau Benelux, Frank Fol, die zichtzelf De Groentekok noemt, en restaurantgasten beoordeelden de genomineerden. Tijdens de quotering van de restaurants wordt vooral rekening gehouden met het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, de smaak en originaliteit van de gerechten, de presentatie, de structuur van de ingrediënten, de natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

​Meer landen
Vanaf 2018 wordt het Beste Groenterestaurant naast Nederland, België en Luxemburg ook gekozen in 4 nieuwe landen: Frankrijk, Spanje, Zuid-Afrika en Australië. Eerder schreven we al over Pollevie Bar & Kitchen. Lees het artikel en bekijk de foto's hier.

De Librije
Daarnaast Pollevie viel ook restaurant De Librije*** uit Zwolle in de prijzen. Dit restaurant kreeg de Beste 100% Groenten- & Fruitmenu Award. De We’re Smart Awards honoreren elk jaar restaurants, winkels, bedrijven en personen die elk op hun gebied een bijzondere inspanning deden om een gezonde en duurzame levensstijl, en groenten en fruit in de hoofdrol te promoten of creatief te ondersteunen. 

Platform
De awards zijn een initiatief van ​We’re Smart World. Dit platform wil mensen en bedrijven (we're) samenbrengen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn, zowel in de voeding als in andere sectoren, proberen van elkaar te leren en elkaar te versterken met als doel de maatschappij te laten evolueren naar slimmere (smart) oplossingen voor het lichaam, de natuur en de wereld (world). Projecten zoals De Week van groenten en fruit, Beste Groenterestaurant en een initiatief zoals De Groene Gids moeten daaraan bijdragen.