Vredenburg in Utrecht is volop in beweging: er komen steeds meer nieuwe horecazaken bij. Zo opent binnenkort in het oude Staffhorst-pand, het Vinkenpand, een nieuwe stadsbrasserie en bar: De Utrechter.
Dat schrijft DUIC. Het moet een hotspot worden waar ontmoeting en sociaal ondernemen centraal staan. Ondernemers van de zaak zijn Hans Kempers, Maurits Tofohr en Jonathan Morris (restaurant Vroeg in Bunnik).
Stad en platteland
De menukaart wordt volgens hen een samensmelting van de stad en het platteland. "We willen bijvoorbeeld een milkshake gaan aanbieden met boerenijs en vers fruit uit de moestuin", vertelt Liselot van de Leemkolk van de Utrechter tegen DUIC. "Zo worden ingrediënten met de kwaliteit van de regio gecombineerd met het stadse."
Samenbrengen
De Utrechter wordt volgens haar een huiselijk restaurant voor alles wat Utrecht samenbrengt. De ingang van het nieuwe restaurant komt tegenover TivoliVredenburg. De bedoeling is om aan aan de rechterkant van de ingang een klein terras te realiseren. Het restaurant opent eind september.
Eerder opende ook restaurant Piatto en Het Gegeven Paard de deuren op het Vredenburg. Ook muziekcentrum TivoliVredenburg krijgt in september een nieuw restaurant: Danel.


