Na een maandenlange verbouwing opende deze maand Hudson Bar & Kitchen aan de Leidsche Nieuwe Beestenmarkt. De nieuwe horecazaak kenmerkt zich door Amerikaanse invloeden.
De Nieuwe Beestenmarkt staat door de recente oplevering van de moderne Lammermarktgarage bekend als de nieuwe toegangspoort naar het bruisende Leidsche Stadscentrum. Het pand uit ca. 1920 onderging een complete metamorfose. Geen muur bleef overeind, alles is verwijderd zodat er een goede inschatting kon worden gemaakt van de ruimte. De zaak is opnieuw opgebouwd met bakstenen, stalen en houten muren waardoor een warm geheel is ontstaan.
Compleet gerestyled
Het restaurant is compleet gestyled met Amerikaanse accessoires zoals comfortabele lederen chesterfields, club verlichting en buffelhuiden. Kunstenaar Tinus Teder heeft zijn artistieke talent de vrije loop laten gaan in humoristische kunstwerken en voorzag een brickwall van een stevig staaltje graffiti art. DEP is verantwoordelijk voor electra, licht en geluid.
Diner en borrel op z’n Amerikaans
Het menu kenmerkt zich door Amerikaanse klassiekers zoals chili, spareribs, steaks en (vegetarische) burgers. Een uitgebreide borrelkaart, bruisende speciaalbieren, cocktails en goede wijnen maken Hudson tot een plek waar Leidsche locals en toeristen zich snel thuis zullen voelen. Met stalen scheidingsroosters is een evenwichtige verdeling ontstaan tussen knusse hoekjes en een sfeervolle borrelruimte. De zaak is geschikt voor een romantische date, feestelijke borrels en groepsdiners.
Hudson Bar & Kitchen
In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met dat van een hippe club in New York. Tegenwoordig duiken er overal Hudson restaurants op. De ondernemers achter het populaire horecaconcept hebben grote plannen, komende periode opent in Voorschoten vestiging 10, hierna volgen meer steden.
Electra, licht en geluid: DEP







