Innovatie
Foto TITIAHAHNE

Hele dag ontbijt bij Jarmusch Rotterdam

Deze week opent Jarmusch Rotterdam: een horecazaak waar ontbijt de hele dag door mogelijk is. Het interieur is een knipoog naar de architect Hugh Maaskant. 

Geïnspireerd op de dinercultuur uit de Verenigde Staten is deze nieuwe breakfast hotspot een ware toevoeging voor het Industriegebouw in het opkomende Hoogkwartier in Rotterdam.

Add as much as you like
De menukaart is classic American: minimalistisch en bedoeld als richtlijn. Naast filterkoffie staan er breakfast cocktails, gezond eten en natuurlijk de nodige guilty pleasures op de kaart. ‘Add as much as you like’ is het motto by Jarmusch. Als ontbijt de belangrijkste maaltijd is van je dag, dan moet je deze de hele dag kunnen bestellen zoals jij dat wilt. 

Knap staaltje werk
Het interieur van de nieuwe horecazaak is een ode aan zowel de classic American-diners als aan Hugh Maaskant, de architect van het rijksmonument Het Industriegebouw. In de inrichting van by Jarmusch vind je subtiele hints die verwijzen naar Maaskant, zoals de vorm van de lange toog en de zwarte stalen lampen boven de bar, in de booths én in de krukken. By Jarmusch dankt haar naam aan filmmaker Jim Jarmusch, regisseur van de cultfilm ‘Coffee and Cigarettes’.  De enorme muurschildering van Bier & Brood verwijst naar ‘the endless coffee refill culture’ waar de film bekend om staat.

Those guys
De drijvende krachten achter by Jarmusch zijn Ruben Venema (van Biergarten Rotterdam, Vermaakbaar) en Tjeerd Hendriks (van Groos, Het Industriegebouw). Venema en Hendriks sloegen de handen ineen om hun droomzaak waar te maken. Een diner waar gastvrijheid en service ouderwets hoog in het vaandel staan. “We willen hier de trucker naast de advocaat aan de bar hebben. Je klaarmaken voor je werkdag of in het weekend je kater verhelpen.”

Het Industriegebouw Rotterdam
By Jarmusch is gevestigd in een icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Gerealiseerd in een naoorlogs Rotterdam en ontworpen door de legendarische architect Hugh Maaskant. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot aan het worden.  Met de komst van By Jarmusch opent er voor de derde maand op een rij een nieuw foodconcept haar deuren.