De Amsterdamse horecatycoon Casper Reinders, bekend van onder andere Jimmy Woo, Lion Noir en Bo Cinq, gaat komende tijd minimaal 3 zeken openen in Amsterdam. Aan Entree geeft hij de details.
Tekst: Iris Kranenburg
Hij koopt, verkoopt en koopt. Om vervolgens weer te verkopen. En te kopen. “De afgelopen tijd heb ik wat tenten verkocht en straks heb ik er in korte tijd weer 3 bij.” Reinders doelt ten eerste op de opening van een Vietnamese bistro in het pand achter Bo Cinq, aan de Prinsengracht. “Dit wordt een hip restaurant met een gaaf concept dat momenteel volop in ontwikkeling is.”
Blue Boy
Maar Reinders heeft nog meer plannen. Zo opent hij rond juli restaurant en cocktailbar Blue Boy aan de Nieuwezijds Voorburgwal en gaf hij zjin volgers op Instagram eerder daarvan al een sneak preview. “Voorheen was dit een gaybar en heette het ook al Blue Boy. Van dat interieur is echter niks meer over. Ik ga het pand een heel nieuw leven inblazen, samen met mijn compagnon Serge Rijn en ontwerper Thijs Murré.” Reinders wil veel verrassende elementen laten terugkomen. “De stoelen in het restaurantgedeelte laat ik speciaal ontwerpen en enkele antieke items moeten het interieur een klassieke touch geven. Over het algemeen wil ik een mix van hip en klassiek creëren die iedere leeftijdscategorie aanspreekt. De cocktailbar zal met name aantrekkelijk worden voor een jonge doelgroep van 18 tot 35 jaar en het restaurant met 110 zitplaatsen, waarin we vooral kleine Franse gerechten serveren, is bedoeld voor een brede leeftijdscategorie van 20 tot 70 jaar.”
‘Echt groot’
Ten slotte wil Reinders aan het einde van de zomer nog een zaak openen. “Maar daarvoor ben ik nog op zoek naar een pand en moet ik de plannen verder uitwerken. Overigens heb ik nóg een bijzonder plan. Ja, ik ga iets vets en groots doen. Dit wordt echt een project waarover iedereen het gaat hebben…” Reinders blijft vaag en laat nog niet veel los. Wel wil hij graag nog wat anders vertellen: “Ik ben gevraagd om samen met Thijs Murré het hele Holland Heineken House in te richten. In de zomer van dit jaar is dat te vinden in het Braziliaanse Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. Een enorm gave klus.”
De stadsgrenzen over
Zelf blijft Reinders met zijn zaken altijd binnen Amsterdam. Heeft hij nog plannen om de stadsgrenzen over te gaan? “Plannen heb ik altijd. Ik blijf bezig. Zo lang ik maar weg blijf van wat anderen al gedaan hebben. Ik wil uniek zijn. Gelukkig snappen steeds meer andere horecaondernemers dat ook, zoals de ondernemers achter restaurant Breda en Kaagman & Kortekaas. Zij gaan niet mee met de massa en dit is precies wat de stad nodig heeft.”

