Innovatie
Foto Entree Awards 2016

In gesprek met winnaars Entree Awards 2016

Eind vorig jaar reikten we de Entree Awards van 2016 uit. 11 toonaangevende bedrijven, de beste bartender, de beste barista en de meest inspirerende horecaondernemer namen een award mee naar huis. Hoe ervaarden zij het winnen? Wij namen opnieuw contact met ze op.

Tekst: Calden Bots

Stan &Co Arnhem won de award Best Restaurant & Bar 2016. Fred Bus, de eigenaar van het concept, is trots op de vestiging in Arnhem. “Stan&Co Arnhem is altijd ‘het zusje’ geweest van Stan&Co Utrecht dus wij vonden het een enorme waardering.” Vooral voor de werknemers was het volgens Bus een enorme opsteker. “Het is heel leuk om te werken in een bedrijf dat een award gewonnen heeft. En dat stimuleert nog meer om het beste uit jezelf te halen.” Uit de media-aandacht die op de winst volgde, kwam veel vraag. “De award straalt een bepaalde kwaliteit uit. Mede daardoor zijn we door veel partijen benaderd of we ook een Stan&Co in hun stad willen vestigen. We openen volgend jaar een nieuwe Stan&Co in Amsterdam en in Zeist.” Ook wil Bus nog iets meegeven aan startende ondernemers. “Ik zeg altijd: doe dat wat je leuk vindt, wat dichtbij je staat en maak een concept  waar jij met je vrienden naartoe zou gaan.”

Alle genomineerden voor de Entree Awards 2017 zijn hier te vinden. 27 november worden de Entree Awards 2017 uitgereikt. Tickets koop je hier!

Zetje in de rug
De Award Daredevil 2016 ging naar restaurant Kantien in Utrecht. Mede-eigenaar Spencer Griët vindt de award een enorme motivatie. “De nominatie was al tof, maar als je dan met z’n allen op het podium staat, is dat echt te gek. Vooral omdat we nog niet zo lang open zijn, betekende het veel voor ons.” Griët vindt het belangrijk om toch kritisch te blijven kijken. “We zijn vernieuwend en daardoor hebben we de Daredevil prijs gewonnen.  Maar dan moeten we ook zo blijven denken. Het werk zit in het verder ontwikkelen van het concept.” De reacties uit de regio, maar ook uit de randstad waren zeer positief.  “We kregen een zetje in de rug en de waardering van mensen die verstand van het vak hebben. Toen dachten we: ‘Blijkbaar doen we iets goed en we gaan lekker eigenwijs door’.” Griët wil startende ondernemers graag wat lef meegeven. “Doe dat wat een ander niet durft te doen, dan val je op. Maar leer ook de cultuur van je stad kennen, zodat je weet waar de grenzen liggen. En kijk wat je kernkwaliteiten zijn, waar wil je in uitblinken?”

Blijf jezelf!
Best Bartender 2016 werd Hani Asfdaai van de Rotterdamse cocktailbar Noah. “Het was 2 weken lang echt  zenuwslopend. Ik zat bij de laatste drie en ik wist gewoon niet wat er ging gebeuren”, vertelt Asfdaai enthousiast. Hij had totaal niet verwacht dat hij zou winnen, maar toen hij zijn naam hoorde voelde hij alleen maar ontlading. “Daarna hebben we het heel groot gevierd op de zaak met iedereen erbij.” Na het winnen wordt zijn naam veel vermeld in bladen en online en heeft hij zelfs live radio interviews. “Ik kreeg zoveel leuke reacties, ik voelde me net een superster.” Winnaars van 2017 wil Asfdaai het volgende meegeven: “Blijf gewoon in alles jezelf! Dat is iets wat ik ook altijd probeer. En dat is waarschijnlijk ook de reden dat je zo’n competitie wint, omdat je eerlijk, oprecht en goed bent.”

Meer info over de Entree Awards 2017 vind je hier! 

Gerelateerd nieuws

Genomineerden Entree Awards 2017 bekend!
zondag 17 september 2017
dinsdag 29 augustus 2017