Op Texel opende onlangs streedfoodbar Peek. Eric Pekel, een bekende horecaondernemer op het eiland, is verantwoordelijk voor de zaak. "Peek is een breed en toegankelijk concept met rock en roll."
Peek focust zich op lokaal, duurzaam, ambachtelijk en zonder toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. "Geen avonden meer tafelen met ganzenlever, coquilles, 6 gangen verrasingmenu's, linnen en sommeliers. Peek vertelt een eerlijk verhaal, zonder poespas, met verse en ambachtelijke producten", aldus Pekel.
Ongedwongen
De inrichting van Peek is ruig, ongedwongen, cosy en gebaseerd op internationale trends vanuit Barcelona, Berlijn en natuurlijk Amsterdam. "Het interieur is tijdloos met onder andere designklassiekers van Eames, Gervasoni, en natuurlijk Marcel Wanders en Piet Boon."
Boerderij
Onlangs is er geinvesteerd in een boerderij waar een zogeheten belevingscentrum komt en waar Peek eigen producten fokt, teelt en maakt.
