Innovatie
Foto Danielle Reizevoort en Nancy van Batenburg

[Fotoalbum] De Zeeuw, Haarlem

Jeroen de Zeeuw, voormalig chef-kok bij Simple in Utrecht, opende onlangs zijn eigen restaurant De Zeeuw in Haarlem. Bekijk hieronder de foto's van zijn nieuwe zaak. 

“Geen jasjedasje, maar informeel, toegankelijk en gastvrij. Ondertussen zorg ik wél voor iets moois op tafel", begint chef-kok en eigenaar Jeroen de Zeeuw. “Ik wil laten zien dat uit eten gaan geen stijve bedoeling hoeft te zijn."

Bistro, maar toch gastronomisch
Het restaurant bevindt zich aan de Haarlemse Nassaustraat en ademt de sfeer van een zaakje in het Parijse Saint-Germain of Le Marais. Een verscholen etablissement in een van de straatjes rond de Antwerpse OLV-kathedraal of de Brusselse Markt. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer dertig couverts. De Zeeuw tegen Entree: “Een gezellige, kleinschalige huiskamer waar het draait om persoonlijkheid. Dat past bij mij."

Het interieur
Het interieur heeft veel natuurlijke kleuren als donkerblauw en donkergroen, met banken langs de muren. De Zeeuw werkte hiervoor nauw samen met interieurontwerpstudio Bijsterbosch & Jacobs.Qua keuken passen de gerechten in de bistronomie-gedachte, zegt De Zeeuw: "Een informele, misschien wat stoerdere aanpak van de Franse keukentraditie met ruimte voor allerlei invloeden, maar toch gastronomisch. Een beetje rock & roll op het bord met behoud van kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast werken we bijvoorbeeld alleen met vis uit de Noordzee en hechten we waarde aan duurzaamheid en seizoen.”

Carte blanche
Er is zitruimte aan de bar en aan de inspiratietafel. Aan deze tafel eet je carte blanche en wordt je verrast met zowel wijn als spijs. De kaart is net zo toegankelijk geprijsd als het concept. “Wie wil kan tussen de 3 en 6 gangen kiezen voor prijzen beginnend bij € 35,- voor drie gangen en € 60,- voor het volledige verwenprogramma van zes gangen. Daarnaast zullen er ook een aantal kleine snacks en hammen op de kaart komen.”

Over De Zeeuw
De Zeeuw verdiende zijn culinaire sporen bij zaken als: Michel Lambermon, Vrienden van Jacob*, De Kas, De Posthoorn*, Podium onder de Dom en Blue Boy. Tevens was hij mede-eigenaar en chef-kok van Simple in Utrecht. Ook schreef hij twee kookboeken; Vers, en Simple.