Innovatie

3D-foodprint tijdens Folie Culinaire

3D voedsel printen is in 2006 ontstaan en leek lange tijd een gimmick. Nu 11 jaar later is het steeds vaker dagelijkse praktijk in professionele keukens. Ook Jan Smink van De Librije*** experimenteert er al mee. Dinsdag 10 oktober kunnen bezoekers tijdens de Folie Culinaire, de internationale beurs voor high-end gastronomie in Maastricht, in de stand van magazine Saisonnier Culinaire ervaren wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe techniek en hoe makkelijk het is om van een idee tot een fraaie en smakelijke 3D creatie te komen.

Creaties die niet met de hand of via mallen mogelijk zijn zoals precisie bedrijfslogo’s, gezichten, complexe designs etc. byFlow is een Nederlandse fabrikant van 3D printers, gespecialiseerd in 3D voedsel printen. De opvouwbare 3D printer Focus is sinds februari 2015 op de markt, inmiddels wordt versie 3 in grote aantallen gemaakt en wereldwijd verkocht. Fraai Dutch Design, Made in Holland!

Restaurants en chocolatiers
Sinds 2013 heeft byFlow vanuit Maastricht en Eindhoven veel onderzoek gedaan naar toepassingen voor restaurants, chocolatiers, patissiers, catering, supermarkten, zorginstellingen etc. In samenwerking met experts uit die branches zoals Jan Smink (nr 11 tijdens de Bocuse dÓr, de olympische spelen voor koks), Jurgen Koens (Pastry Club Eindhoven), Remy Rombouts (Coco & Sebas), foodindustry en universiteiten, wereldwijd.
 
Dagelijkse praktijk
Tijdens de demonstratie van de verschillende toepassingen zal a.h.v. een presentatie worden toegelicht welke workflow nodig is om dit uw klanten aan te kunnen bieden. Talloze fraaie en smakelijke voorbeelden zullen aantonen dat het geen nabije toekomst meer is maar nu al dagelijkse praktijk. In korte filmpjes vertellen 3 experts hoe deze voedselprinter hun werkwijze verandert heeft. Daarnaast zal Peter van Rooij, cuisinier bij zijn restaurant Vanille in Eijsden, zijn visie geven op deze nieuwe techniek.
 
Eerder schreef Entree een uitgebreid artikel over 3D-foodprint met Jan Smink.

Gerelateerd nieuws