Het Vlaamsch Broodhuys opent dinsdag 16 juni ook een horecagelegenheid en dan wel in Amsterdam Oud-West.
De horecagelegenheid bestaat uit een bakkerswinkel en eetgelegenheid voor ontbijt, lunch, Dimitri's boterhammen of het Vlaamsch thee-uurtje. De zaak is de kroon op het werk van ondernemers Dimitri en Diante Roels.
Authentiek
Het Vlaamsch Broodhuys - dat al winkels heeft in Utrecht, Haarlem en elders in Amsterdam - maakt gebruik van authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne en gevitaliseerd bronwater. Het fermenteren van het deeg met zuurdesem gaat volgens eigen werkwijze en receptuur waarbij de rijstijd kan oplopen tot 36 uur.
Echte smaak
Zo is er geen enkele toevoeging nodig om de echte smaak van brood te verkrijgen. "Ik kies alleen voor eerlijke grondstoffen om het beste brood te bakken; puur natuurlijk en aromatisch brood zonder compromissen, gebakken volgens aloude tradities", aldus Dimitri Roels.
Assortiment
Het assortiment van het Vlaamsch Broodhuys bestaat uit een veertigtal verschillende broodvariaties plus een volledig traditioneel gebakken serie patisserieproducten.
Voor de boterhammen worden boerenboter, rauw-melkse kazen, biologische seizoensgebonden groenten en vlees van ambachtelijke slagers gebruikt.
Sergio Hermans
Ter gelegenheid van de officiële opening in Amsterdam Oud-West zal chef-kok Segio Herman van sterrenrestaurant Oud Sluis zijn eigen variant op Dimitri’s boterhammen presenteren. Deze zogeheten driesterrenboterham zal hij dan samen met Dimitri Roels serveren aan de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman.
Ook zal de driesterrenboterham voortaan in de andere winkels van het Vlaamsch Broodhuys komen te liggen.

