Bartender Tess Posthumus, werkzaam bij Door 74 in Amsterdam, is uitgeschakeld in de race om de titel World Class Bartender of the Year. Daarmee behoort ze tot de top 8 van de competitie.
Tess Posthumus eindigde als 8e. “Heel teleurstellend. 4 rondes ging het goed, maar bij de snelheidsronde, waarbij de deelnemers 10 drankjes in 10 minuten moeten maken, ging het mis”, zegt Posthumus tegen Het Parool.
Plastic
Tijdens het maken van de cocktail kwam de bartender er achter dat er een stukje plastic in één van de drankjes zat. “We vervoeren al onze zelfgemaakte siroopjes in plastic en daar moet iets fout zijn gegaan. Ik heb de cocktail weggegooid en ben opnieuw begonnen, maar ik was uit mijn flow.” Posthumus gaat zich de komende tijd op de toekomst focussen. "Het is hoog tijd dat ik mijn boek over jenever verder uitwerk, een plek vind als consultant, en mijn kennis deel met de rest van Nederland. Niet alle cocktails zijn moeilijk om te maken en ik denk dat het hoog tijd is dat ik de consument wat tips en adviezen ga geven. En wie weet open ik in de nabije toekomst ook zelf nog wel een nieuwe bar."
Dutch World Class Bartender of the Year.
Tess Posthumus werd woensdag 3 juni in de Chicago Social Club in Amsterdam uitgeroepen tot Dutch World Class Bartender of the Year. Er zijn nog 6 bartenders overgebleven uit Griekenland, Groot-Brittanië, Australië, Israël en Tsjechië. Zij strijden nog tot en met vrijdag 4 september om de titel World Class Bartender of the Year.



