Branchenieuws
Foto Trent Strohm

Zoektocht naar Fijnste Franse restaurant

Voor het vijfde jaar op rij organiseert tijdschrift Leven in Frankrijk de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De verkiezing viert zijn jubileum in hetzelfde jaar dat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken op initiatief van chef-kok Alain Ducasse het internationale evenement Goût de France organiseert. Een evenement waarbij 1300 chef-koks op 5 continenten tegelijkertijd een eerbetoon brengen aan de Franse gastronomie.

Dit initiatief legt de nadruk op innovatie en het gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden producten om gezonde gerechten à la francaise te maken. Deze criteria zijn dezelfde die Leven in Frankrijk hanteert voor de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant.

Inschrijven
Vanaf dit moment tot 26 mei kunnen restaurateurs zich inschrijven en kunnen lezers hun favoriete restaurant nomineren op Leveninfrankrijk.nl. In het zomernummer van Leven in Frankrijk, dat begin juli verschijnt, zal de shortlist van 10 genomineerde restaurants worden bekendgemaakt, waaruit een deskundige jury de winnaar kiest. De jury bestaat uit voorzitter Tom Kellerhuis (culinair journalist), Alain Caron (chef-kok) en Jo Simons (hoofdredacteur Leven in Frankrijk). Daarnaast kunnen lezers op hun favoriet stemmen. Deze stemmen zullen worden meegewogen door de jury. De award zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking in september door de Franse ambassadeur Laurent Pic aan de winnaar worden overhandigd.

Criteria
De criteria om mee te mogen dingen naar de award zijn:
• Authentieke Franse gerechten en een goede selectie Franse wijnen op de kaart
• Er wordt gebruikgemaakt van Franse producten
• Franse ambiance, informele sfeer
• Vanzelfsprekend geldt ook: prettige, deskundige bediening, een goede prijskwaliteit-verhouding en zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten.