Branchenieuws
Foto 123RF

Week van de Veiligheid voor ondernemers

Van 9 tot en met 15 oktober is het de Week van de Veiligheid, een initiatief van o.a. de overheid, KHN, MKB Nederland, Detailhandel Nederland en werkgeversorganisatie VNO-NCW. Een mooi moment voor (horeca)ondernemers om het onderwerp eens extra aandacht te geven. Op de website staan tips om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

Tijdens de Week van de Veiligheid worden de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uitgereikt. De prijzen gaan naar een horecagebied, winkelgebied, transportgebied en bedrijventerrein waar goed wordt samengewerkt op het gebied van veiligheid. De genomineerde horecagebieden zijn Scheveningen (Zwarte Pad),  Amsterdam (Rembrandtplein) en Goes (centrum). De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen.

Veiligheidstrainingen
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zijn begin dit jaar al aan de slag gegaan met gemeenten en de politie. Het doel is de horeca veiliger te maken. Zo krijgen in Amsterdam vijfhonderd horecamedewerkers nog dit jaar de training ‘Veilig en alert werken in de horeca’ en worden er ook trainingen in overvalpreventie, omgaan met ongewenst gedrag en agressie, crowd control en drugsgebruik gegeven.

Gerelateerd nieuws