Branchenieuws
Foto Olger Kooring

Vislunch Edwin Vinke De Kromme Watergang**

Chef-kok Edwin Vinke van De Kromme Watergang** in Hoofdplaat bereidde op 15 mei een mooie vislunch voor een select gezelschap. Entree sprak de tweesterrenchef over een aantal (vis)trends.

In de Flexkeuken in Zaandam bereidde Vinke samen met zijn team een aantal mooie visgerechten voor genodigden van onder andere Driessen Food. Vinke vindt het belangrijk om vis zo vers mogelijk op tafel te brengen. "Hoe verser hoe beter. Dat is voor ons echt een sport geworden", zegt hij. Vinke heeft bijzondere vissoor, ten, zoals inktvissen, roggen, leng en wijting op de kaart. Daarnaast werkt hij met veel incourante delen zoals varkenspoten- en oren en kippenkonten. Die combineert hij met vis. "Daardoor creëer je heel verrassende smaken."  

Vis pekelen
Volgens hem is zeewier een product dat steeds vaker gebruikt wordt in de horeca en ook bijvangst is volgens Vinke interessant om mee te werken. "Vissers staan enorm onder druk en de horeca kan de visserij helpen om ook bijvangst op de menukaart te krijgen." Nog een tip van Vinke: "Wanneer je vis in pekel ligt, worden de eiwitten verstuikt in de vis. Daardoor wordt je vis veel sappiger en een stuk lekkerder. 

De vislunch werd georganiseerd door Driessen Food, de Olijfolie Shop, Ninaber van Eyben en Residence Wijnen.