Branchenieuws

Versaen toegetreden tot Euro-Toques NL

Op 20 februari is restaurant Versaen in Ravestein toegetreden tot restaurantvereniging Euro-Toques Nederland.

Hans Derks en Wouter van Orsouw, de patron-cuisiniers, hebben beiden de nodige ervaring opgedaan bij bekende sterrenzaken, voor ze in 2015 samen aan Versaen begonnen. Binnen een jaar werden ze onderscheiden met een Bib Gourmand en werden ze opgenomen in de gids van Gault Millau. En, zo vertelde de burgemeester van Oss Wobine Buijs-Glaudemans, trots in haar speech, de heren werden in 2017 ook nog eens uitgeroepen tot “Veelbelovend ondernemers van het jaar”. Eigenlijk was dit al een jaar eerder, maar ze hadden het bij Versaen té druk om de prijs in 2016 al in ontvangst te nemen.

Menukaart
Voor de kaart van Versaen kiezen Derks en Van Orsouw voor vers bereide gerechten met, zoveel als mogelijk, seizoensgebonden producten uit de streek. Hiermee sluit Versaen precies aan bij de doelstellingen van Euro-Toques Nederland. Zij staan voor waarborg van kwaliteit en smaak, behoud van culinaire tradities en bescherming van kleine producenten.