Succesvol pop up babyrestaurant langer open
Branchenieuws

Succesvol pop up babyrestaurant langer open

De openingsduur pop up babyrestaurant wegens groot succes verlengd, De Kleine Keuken in de Foodhallen nog te bezoeken tot en met 14 juli.

De Kleine Keuken, het eerste Nederlands babyrestaurant dat op 19 juni opende in de Foodhallen te Rotterdam, is vanaf de eerste dag een succes. Het pop-up restaurant zou aanvankelijk voor slechts twee weken geopend zijn, maar vanwege het grote succes blijft het restaurant langer open tot en met 14 juli 2019.

Grote behoefte
Kirsten Toeset, eigenaar van babyvoeding-merk de Kleine Keuken, is verheugd: “Er is blijkbaar een grote behoefte aan een concept als dit en de locatie, de Foodhallen in Rotterdam, is een ideale plek hiervoor. Mooi dus dat we baby’s nu nog wat langer van gezonde maaltijdjes kunnen voorzien en hen en hun ouders kunnen laten genieten in ons restaurant!”. Het pop-up restaurant is in de afgelopen weken bijna honderdvijftig keer bezocht door kroost en hun ouders. Bezoekers komen vanuit het hele land en zijn erg te spreken over de kwaliteit en de prijs: “Een kindermenu is vaak duur en ongezond. Nu schotel je je baby een gezonde biologische maaltijd voor, voor maximaal 5 euro”, aldus een blije bezoeker. Daarnaast vinden ouders het fijn dat naast de ouders nu ook de kinderen centraal staan in de Foodhallen.

Babyrestaurant 
Het allereerste babyrestaurant van Nederland is een initiatief van babyvoedingsmerk de Kleine Keuken, de Foodhallen Rotterdam en pr-bureau MissPublicity. Het restaurant kwam spontaan tot stand naar een idee van Clarissa Slingerland die met haar baby graag uit eten wilde in een echt restaurant. Het idee sluit perfect aan bij de Foodhallen die graag zoveel mogelijk kwalitatieve diversiteit aan restaurants aanbiedt. “Tijdens een borrel in de Foodhallen Rotterdam haal ik ook wat lekkere snackjes en babythee bij de Kleine Keuken op, zodat mijn baby ook gewoon ‘mee’ kan genieten. Als mijn baby later echt moet eten hoeven we niet naar huis, want dan schuiven we gewoon aan bij de Kleine Keuken voor een gezonde babymaaltijd!” Bijzonder is dat niet pasta of Hollandse pot populair zijn bij de allerkleinsten, maar juist de culinaire combinatie van zalm, zoete aardappel en doperwtjes het meest wordt geserveerd. Kirsten Toeset vindt dit niet raar: “Het hapje is ook in ons assortiment erg populair! Mede door de combinatie van verschillende smaken en texturen. Na sluiting van het restaurant blijft dit hapje online gewoon te bestellen voor de kleine fans.”