Afgelopen zondag 1 oktober kookten 30 sterrenkoks in het Okura Hotel in Amsterdam een benefietlunch om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten.
Onder andere Ciel Bleu, Yamazato, De Librije, Hotel Merlet, Het Roode Koper en Vermeer deden mee. In het Okura werd één grote keuken geplaatst met 30 chef’s tables. Het lunchmenu bestond uit 5 gangen inclusief wijn, water en koffie. Elke gang werd bereid door een andere chef. Mede dankzij de veilingitems, zoals een unieke maquette van een KLM-vliegtuig uit Madurodam die 16.000 euro opbracht, wisten de sterrenchefs samen 219.450 euro in te zamelen voor het Rode Kruis.
Gastronomisch evenement
Van de deelnemende sterrenchefs heeft een deel tijdens de afgelopen 10 edities gekookt tijdens het gastronomische evenement Fête de la Cuisine op Sint Maarten. Daardoor hebben zij het eiland, de bewoners en hun overzeese horecacollega’s leren kennen. Toen het idee voor een benefiet werd geopperd stroomden de aanmeldingen van sterrenchefs uit het hele land dan ook binnen.

