Vanaf 5 mei gaat Ruben Kwakman het team van restaurant le VIN ‘x in Den Bosch versterken. Hij is afkomstig van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam en werd in 2014/2015 uitgeroepen tot Nederlands kampioen sommelier.
Kwakman gaat restaurant le VIN’ x verder opbouwen op het gebied van inspirerende wijn-spijscombinaties. Dat gaat hij doen in samenwerking met patronne en sommelière Marieke Vennix-Kool.
Versterken en uitdagen
Na 1,5 jaar als hoofdsommelier van restaurant Parkheuvel, kiest Kwakman voor een nieuw avontuur. “ “Ik zie er een grote uitdaging in om samen met Marieke haar jonge zaak verder op te bouwen. Niet alleen qua wijn, maar ook alles daaromheen. le VIN’x heeft veel potentie en ik verwacht hier mijn passie voor wijn volledig de ruimte te kunnen geven. Daarnaast denken Marieke en ik hetzelfde over gastheerschap, gastronomie en wijn- en spijscombinaties. We kunnen elkaar hierin versterken en uitdagen!”, aldus Kwakman.
Eén lijn
Vennix-Kool is trots op de komst van Kwakman. “Ruben en ik kennen elkaar van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en hebben samen diverse wijnreizen ondernomen. We delen dezelfde passie en zitten qua visie op één lijn. Het is voor ons een uitdaging om wijn te schenken die de verfijnde smaken van de culinaire creaties van onze chef-kok Stephan Kaak en sous-chef Josh van Bers het best complementeren.”

