Sterchef Jef Schuur van Hotel & Restaurant Bij Jef* in Den Hoorn op Texel en chef-kok Luc Kusters van Bolenius Restaurant in Amsterdam presenteren op 7,8 en 9 oktober in het kader van Steinbeisser's Experimentele Gastronomie in het Amsterdamse Lloyd Hotel een exclusief diner.
De twee chefs bereiden samen onder de vlag van Steinbeisser een 6-gangendiner dat puur biologisch en plantaardig is. Alle gerechten worden geserveerd op speciaal voor deze Steinbeisser-editie ontwerpen bestek, handgeblazen glas en servies. Doel van het diner is om kunst, natuur en hedendaagse gastronomie samen te brengen.
Landbouw
Alle ingrediënten die in de gerechten worden verwerkt, zijn afkomstig van Nederlandse, Belgische en Duitse biodynamische of biologische landbouw. Nadine Mögling, sommelier bij restaurant Bij Jef, en Xavier Giesen, sommelier van restaurant Bolenius, gaan het bijpassend wijnarrangement samenstellen.
Kunstenaars
Ruim 15 kunstenaars ontwerpen bestek, glazen en servies waarbij zij zich door de natuur laten inspireren. Zij combineren materialen als algen, aarde, glas, graan, hout, keramiek, klei, metaal en steen in hun creaties. Hiermee willen zij gasten een exclusieve culinaire ervaring bieden.
Reserveren
Een 6-gangenmenu met wijn- of saparrangement kost 125 euro. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met info@steinbeisser.org.





