Branchenieuws

Retro-keuken bij de Maastol in Eijsden

De 19-jarige ondernemer Luc Rinkens heeft een concept ontwikkeld waarmee hij wil aansluiten bij de huidige tijdsgeest: de retro-keuken.

Volgens Luc is er een sterke hang naar vroeger en het herleven van de oude normen en waarden. In zijn hotel-restaurant De Maastol in Eijsden laat Luc dit daarom doorklinken met een zogeheten retro-keuken. Dat betekent een menukaart ge? op de klassieke keuken, internationaal geori?eerd, met uitsluitend verse kwaliteitsproducten en zo mogelijk afkomstig uit het Limburgse heuvelland. De keuken werkt met een beperkt aantal smaken zodat elk ingredi? aan zijn smaak te herkennen is.

Ter completering van het concept zorgen de gastheren en gastvrouwen ervoor dat de gasten volgens de oude normen en waarden worden verzorgd en dat de belevenis gestoeld is op de goede oude tijd met alle gemakken van nu.

Cultuuragenda
De tweede activiteit die Luc organiseert is een culinaire cultuuragenda. Eenmaal per maand wordt voor een klein gezelschap cultuur verbonden met een culinair genoegen. In oktober is er Kunst aan Tafel, in november Klassiek Rondom en in december wordt culinair genieten gekoppeld aan de natuur.

Tijdgarantie
De derde activiteit is lunchen met tijdgarantie. Hierbij wordt de lunch binnen een afgesproken tijd geserveerd, een eventuele tijdsoverschrijding wordt gecompenseerd door een lagere prijs.